Om kliniken

Westgrens Sporthästklinik är belägen på Farhultslunds gård i Farhult, Höganäs kommun och endast 12 minuter från E6. 

Vår filosofi

Tillsammans med dig vill vi följa din häst. Genom regelbunden omsorg och hälsokontroller ska din häst må bra så att den kan prestera på sin bästa nivå efter egen förmåga. Förebyggande hälsovård ligger oss varmt om hjärtat och vi tycker att veterinären ska vara en nära samarbetspartner för hästägaren.

Alla hästar som arbetar är sporthästar, därav vårt namn. Vi koncentrerar oss på prestationsproblem. Genom förstklassig diagnostisk utrustning och personligt bemötande vill vi vara en del av ditt team runt din/dina hästar. Vi tar hjälp av specialiserad expertis i Sverige och utomlands, som är knutna till oss när vi behöver. Under fliken "vi erbjuder" kan du läsa vilka veterinära behandlingar vi arbetar med.

Vi erbjuder ett helhetskoncept med start hos vår två ortopeder, vidare uppföljning vid behov av vår internmedicinspecialist. Uppföljning av hovslagare och fysioterapeut. Vi har oxå hästtandläkare här ungefär en gång per månad. Vi kan också erbjuda hjälp med uppträning och omträning i form av markarbete/dressyr om man kör hit någon gång i veckan.

Landslaget

Sedan 2017 är Rasmus Westgren Svenska Ridsportförbundets landslagsveterinär för landslagen i hoppning och dressyr. Uppdraget innebär att Rasmus finns på plats i lagsammanhang och på mästerskap för att ta hand om elithästarna som han känner väl. Sedan 2023 är även vår veterinär Jesper Andersson involverad i landslaget. 

Med omsorg om Din häst

Kliniken har öppet på vardagar och tar emot efter tidsbokning. Vaccinationer kan komma på drop-in om du ringer innan. Har du ett akut problem så gör vi vårt bästa att hjälpa dig inom våra öppettider.

Rehab 

Vi har möjlighet att ta emot ett fåtal hästar som står uppstallade här och behöver särskild vård och upplägg. Upplägget utformar vi tillsammans med dig utifrån vad vi tycker din häst behöver. Vi erbjuder allt från boxvila, skrittband med intervallträning, vattenträning i havet, uppträning, tömkörning, fysioterapi och regelbundna veterinära kontroller och behandlingar.

Vår personal är mycket hästvana och rider och tävlar själva. De kan hjälpa till med träning.