Om kliniken

Westgrens Sporthästklinik är belägen på Farhultslunds gård i Farhult, Höganäs kommun och endast 12 minuter från E6. 

Vår filosofi

Tillsammans med dig vill vi följa din häst. Genom regelbunden omsorg och hälsokontroller ska din häst må bra så att den kan prestera på sin bästa nivå efter egen förmåga. Förebyggande hälsovård ligger oss varmt om hjärtat och vi tycker att veterinären ska vara en nära samarbetspartner för hästägaren.

Alla hästar som arbetar är sporthästar, därav vårt namn. Vi koncentrerar oss på prestationsproblem.Genom förstklassig diagnostisk utrustning och personligt bemötande vill vi vara en del av ditt team runt din/dina hästar.Vi tar hjälp av specialiserad expertis i Sverige och utomlands, som är knutna till oss när vi behöver. 

Landslaget

Sedan 2017 är Rasmus Westgren Svenska Ridsportförbundets landslagsveterinär för landslagen i hoppning och dressyr.

Med omsorg om Din häst

Kliniken startade 2015. Vårt nästa steg i uppbyggnaden är att ta emot konvalescenter och rehabhästar. Vi kommer att ha möjlighet att ta emot ett fåtal hästar som behöver särskild vård och upplägg. Upplägget utformar vi tillsammans med dej utifrån vad vi tycker din häst behöver. Vi erbjuder allt från boxvila, skrittband med intervallträning, vattenträning i havet,uppträning, fysioterapi och veterinära kontroller och behandlingar.

Rehabavdelningen öppnas under våren 2018.